Pinga Frisim

onsdag 7 juli 2010

VI MÅSTE GÖRA NÅT INNAN DET ÄR FÖRSENT




NATTEN TILL IDAG SATT JAG OCH GOOGLA.. OCH JAG ÄR SÅ LEDSEN.. PÅ ATT INGET STOPPAR VÅRT AMAZONAS SHÖVLING . VI MÅSTE VERKLIGEN TA STÄLLNING NU... NÅT MÅSTE VI VANLIGA MÄNNISKOR KUNNA GÖRA!!
Amazonas regnskog är jordens lungor

Klimatet i Amazonas är precis som i andra tropiska regnskogar hett och fuktigt, frost är ett okänt koncept. Det finns två huvudsakliga säsonger, regnsäsongen och den tre till fem månader långa torra säsongen, men även under den torra säsongen får området ofta betydande mängder regn, Regnskogen är 12 ggr större än Sveriges yta
amazonas bildades för 55 miljoner år sen.

En stor del av fuktigheten i regnskogen förses av träden genom avdunstning från bladen varifrån vattenångan blandas med atmosfären där den bidrar till nybildandet av regnmoln. Det anses att 50–80 % av fuktigheten i centrala och västra amazonas behålls i området genom denna cykel. Men när skogen huggs ner avdunstar mindre vatten till atmosfären och förs istället ut i havet vilket minskar mängden moln och regn i Amazonas och omkringliggande områden, något som kan hota flera träd som i sin tur förlorar sin förmåga att förse atmosfären med fuktighet.

En annan fara för vattencykeln är de hastigt smältande glaciärerna i Anderna vilka står för upp till
50 % av vattnet i övre Amazonas. I amazonas hittar man dom stora träsk krokodilerna som har namnet kajmaner , dom hittar man i sötvatten och aldrig saltvatten. anakondan ormarna som kan bli upp till 10 m långa lever i amazonas , den gula anakondan blir inte så lång, men den gröna anakondan däremot kan bli 10 meter lång. ett annat djur du hittar i amazonas är sengångaren, som håller på att utrotas som så många andra arter! :( på grund av all skövling.

Amazonas är normalt en stor förbrukare av koldioxid vilket dämpar växthuseffekten. När skogen avverkas försvinner den förmågan och samtidigt släpps mer koldioxid ut vid förbränning av träden.
Jaguaren är en av ett antal vackra däggdjur som trivs och lever i regnskogen, Regnskogen representerar över hälften av världens återstående regnskogar och är den mest artrika tropiska regnskog som existerar.

vi måste bli mer medvetna om vad vår art gör för brister och felaktiga val, och välj det som är rätt inte bara för oss utan våra barns barns barn. inte vill vi att dom ska leva dåligt eller dö pga kostym nissar bara jagar pengar!! och skiter fullständigt i framtiden. så kan man inte göra.

jag själv har planterat mitt eget träd, och kommer bidra med hjälpande bidrag. rädda amazonas människans syre punkt. och ni som bara hugger ner och hugger ner sluta!! vi behöver inte trä.


älskling... jag saknar dej. <3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3och tänker på dej hela tiden!!
the world is a better place when you ´r in my world.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar